Ерітрол - це натуральний замінник цукру, який отримують з рослинної сировини, безвуглеводний підсолоджувач.
Підсолоджувач міститься в природній кількості в деяких фруктах, наприклад, дині, грушах, зливі і винограді, а також грибах і ферментованих продуктах (вині, соєвому соусі). Промисловим шляхом ерітрітол отримують завдяки ферментації дріжджами з рослин з високим вмістом крохмалю - кукурудзи, тапіоки і ін.
Смак ерітрітолу схожий на цукор - без присмаків. Але з деяким охолоджуючим ефектом, як і у всіх багатоатомних спиртів. Крім того, ерітрітол менш солодкий - всього 65% від солодощі цукру, тобто додавати його в напої і їжу потрібно в більшій кількості.