Кероб

Кероб - альтернатива какао бобів

Дуже часто особливості організму, хвороби і суворі дієти змушують виключити з щоденного раціону деякі страви. Щоб насолоджуватися повноцінним життям, в тому числі смачними продуктами, досить використовувати спеціальні інгредієнти, які замінять звичні аналоги.


Кероб - є солодкою порошкоподібної субстанцією, що добувається з плодів ріжкового дерева. Його можна порівняти з пряним цукром або сухим сиропом по смаку і аромату.


Цей продукт прийнято вважати ефективним замінником какао і шоколаду. Такий натуральний екстракт рекомендовано застосовувати людям, що страждають від надлишкової маси і діабетикам.


Зверніть увагу, що до складу входять самий великий перелік мінеральних включень і вітамінів. Виснажений або знесилений організм легко поглинає відсутні компоненти, стабілізуючи природні процеси і покращуючи метаболізм.


У Кероб не міститься психотропних речовин і збудників, які певним чином засмучують роботу центральної нервової системи. Тому його не забороняється вживати в їжу дівчатам протягом всієї вагітності, мамам з грудними дітьми, підліткам і дорослим з нестійкою психікою або високим тиском.


Сучасні виробники пропонують кероб купити в Україні трьох основних видів:

  • Light (лайт світлий)
  • Medium (медіум середній)
  • Dark (дарк темний)

Вони відрізняються насиченістю і ароматом. Знайти ідеальний варіант дуже просто - замовте і спробуйте всі різновиди.

                           

РЕЦЕПТИ З КЕРОБУ


ДОМАШНІ ШОКОЛАДНІ ЦУКЕРКИ

Для приготування шоколаду з керобу використовується масло какао і сухі інгредієнти в пропорції 1: 1 (співвідношення Кероб і сухого молока також має бути 1: 1). Якщо потрібно, щоб шоколад вийшов більш гірким, можна не використовувати сухе молоко і взяти трохи менше керобу.

Складові:

Масло какао: 100 грам

Кероб: 50-60 грам

Сухе молоко: 50 грам

Горішки, кунжут, кокосова стружка, сухофрукти: за смаком

Спосіб приготування. Масло какао необхідно розтопити на водяній бані. Кероб просіяти через ситечко, потім висипати весь порошок, крім однієї столової ложки, в розтоплене масло і розмішати масу до однорідного стану. Якщо масло почне загущуватись, необхідно знову розігріти його на водяній бані. 

Потім потрібно додати до отриманої суміші сухе молоко і, при необхідності, кероб що залишився (1 столова ложка). Консистенція маси повинна нагадувати густу сметану.

Готовий шоколад розкласти в формочки для цукерок, всередину покласти горішки або сухофрукти. Пару ложок шоколадної маси в окремій ємності можна змішати з 1-2 столовими ложками кунжуту (сирого або трохи обсмаженого). Отриману суміш також можна розкласти по формах для цукерок, при бажанні додавши до неї горіхи або сухофрукти. Після цього потрібно прибрати цукерки в холодильник, щоб шоколад застиг.

Веганські Брауні з керобу 

Складові:

Борошно: 1,5 склянки 

Кероб: 4 столових ложки 

Мед: 200 грам 

Ваніль: за смаком 

Рослинна олія: ¼ склянки 

Вода: 200 мл. 

Міцна кава: 2 столових ложки 

Лимонний сік: 1 столова ложка 

Сода: 1/3 чайної ложки 

Горіхи: 70-85 грам 

Ром: 1 чайна ложка

Спосіб приготування. Перш за все необхідно розігріти духовку до 200 градусів. Потім змішати до однорідного стану борошно і кероб (при бажанні можна додати 2-3 щіпки чорної солі), а воду, масло, мед, кава і ром - збити. Отриману рідину потрібно вилити в борошняну суміш, додати ваніль і соду, погашену в лимонному соці, вимісити. На завершальному етапі потрібно додати в тісто подрібнені горіхи, викласти тісто у форму для запікання і поставити в духовку на 50 хвилин

Кероб Light (легкого обсмажування), Іспанія
EC, Испания

Кероб - це перемелені плоди ріжкового дерева, які мають дуже приємний запах, що нагадує запах к..

30.00 грн.

Кероб Medium (середнього обсмаження), Іспанія
EC, Испания

Кероб - це перемелені плоди ріжкового дерева, які мають дуже приємний запах, що нагадує запах к..

30.00 грн.

Кероб Dark (сильного обсмажування), Іспанія
EC, Испания

Кероб - це перемелені плоди ріжкового дерева, які мають дуже приємний запах, що нагадує запах к..

30.00 грн.

Кероб в стручках сирий (подрібнений)
EC, Испания

Кероб - це перемелені плоди ріжкового дерева, які мають дуже приємний запах, що нагадує запах какао-..

0.00 грн.

Кероб сушений, Іспанія (НЕ смажений)
EC, Испания

Кероб - це перемелені плоди ріжкового дерева, які мають дуже приємний запах, що нагадує запах какао-..

60.00 грн.