Агар, Пектин, Желатин

Желатин, пектин, агар-агар - желірующі агенти

Погодьтесь, сьогодні будь-яка людина при бажанні може випробувати свої кулінарні таланти і приготувати вишукані страви. Тільки уявіть, наскільки обмеженими були б можливості кулінарів, якби не існувало спеціальних харчових добавок.
Желатин, пектин, агар-агар - желірующі агенти органічного походження, які сприяють загущенню продуктів. Ці клейкі речовини широко використовуються в кулінарії. Безліч десертів і холодних закусок готуються з їх допомогою (пастила, фруктове желе, соуси, мармелад, м'ясний холодець, заливна риба та ін.). А деякі різновиди застосовуються в різних галузях промисловості: мікробіологія, фармацевтика, поліграфія, косметичний і меблеве виробництво.
Щоб не загубитися в різноманітті видів склеюючих речовин, розглянемо лише ті, які потрібні на кухні кожної господині.

Харчовий желатин: застосування і властивості

Цей безбарвний або світло-жовтий порошок являє собою результат переробки сполучних тканин тварин. Його отримують шляхом денатурації колагену, що міститься в кісткових тканинах, хрящах, сухожиллях і свинячій шкурі. Сировина піддається виварюванню, а потім розчин випаровується, освітлюється, висушується і перемелюється.


Желатин не має смаку і запаху. Готові шедеври виходять дуже смачними, адже сторонній аромат або нехарактерний присмак повністю виключені. Перед використанням порошок необхідно розчинити. Існує два основних способи:

  1.  Попереднє замочування в холодній воді - тривалий процес. Крупинки размокают і набухають, утворюючи «кашку», протягом 30 хвилин - 1 години. Потім їх нагрівають при температурі 60 градусів і  ретельно розмішують.
  2. Розчинення в гарячій воді (близько 90 ° С). Нагріту рідину додають невеликими порціями в чашу з субстанцією і інтенсивно перемішують до усунення осаду. Зверніть увагу, що окріп краще виключити з процесу, оскільки якість отриманої маси істотно знизиться.

Харчовий желатин купити (Київ) за доступною ціною можна в нашому інтернет магазині. У каталозі представлені порошкові і листові різновиди для варення, джему, суфле, кремів і т.д.

Агар агар - використання і цінність

Рослинний замінник желатину добувають з червоних і бурих водоростей, які ростуть в глибинах Тихого океану, Чорного моря. Рослини піддаються переробці на екструдері, де відбувається вилучення (витягування) клейової основи.


Агар - цінний інгредієнт в раціоні вегетаріанців і прихильників здорового харчування. З'являється можливість насолоджуватися улюбленими стравами, не порушуючи строгої дієти або звичний спосіб життя. Він також включається до складу продукції для схуднення, так як дає відчуття насичення.


Цінність цього компонента неоціненна з точки зору медицини. Навіть невелика кількість здатна позбавити від розладу кишкового тракту та шлунка.


Хочете купити агар-агар в Україні недорого, тоді скористайтесь нашим сайтом. У нас ви знайдете бактеріологічний і харчовий аналог для кулінарії або мікробіологічних досліджень.

Пектин - користь, вживання

Ця добавка являє собою очищений вуглевод, який витягується з рослин, фруктів і овочів. Вона має низку переваг, одночасно будучи гелеутворювачем, освітлювачем, стабілізатором і загущувачом.


В даний час найбільше поширений цитрусовий і яблучний пектин. Він задіюється в кондитерській галузі:

  1. для створення мармеладок, пастилок, зефірних тістечок і тортів;
  2. додається в молочні продукти, соуси і майонез.


Світло-коричневі або кремові частки легко сорбують вологу із зовнішнього середовища, швидко розбухаючи. Не рекомендується зберігати в погано провітрюваних приміщеннях без захисної упаковки. Щоб при готуванні субстанція рівномірно розчинилася, а не схопилася грудочками, потрібно заготовку змішувати з водою і цукром.


Корисну дію на організм людини продукції в чистому вигляді:

  • не створює енергетичного запасу в організмі,
  • нормалізує мікрофлору кишечника,
  • виводить надлишок холестерину.

Пектин - купити в Києві оптом і в роздріб можна у нас! При замовленні великого обсягу товарів передбачена доставка за адресою, вказаною покупцем.

Агар-агар 1200, Rokogel TM
EC, Испания

Агар-агар 1200, Rokogel TM - продукт, отриманий із червоних морських водоростей Граціллярія (Gracila..

700.00 грн.

Пектин яблучний SWEJ-1, Pekowin TM
EC, Польша

Пектин яблучний SWEJ-1, Pektowin TM - гелююча речовина із середньою швидкістю утворення гелю. На зов..

70.00 грн.

Пектин цитрусовий CF131B, GRINDSTE ТМ
EU, Республика Чехия

Опис продукту PD 210707 -1 Гріндстед ™ Пектин CF 131 Bопис:Гринстед ™ Пектин CF 131 B - це пект..

text_special_sticker

530.00 грн.

Желатин 220 bloom, GELITA ТМ
EC, Германия

..

25.00 грн.

Желатин 180 bloom, GELITA ТМ
EC, Германия

..

270.00 грн.

Агар-агар 1200 Китай
Китай

..

Нет в наличии

600.00 грн.

Агар-агар 900
Китай

..

Нет в наличии

600.00 грн.

Желатин 270 bloom, ЄС Іспанія
EC, Испания

..

Нет в наличии

300.00 грн.

Пектин Цитрусовий, Cargill TM
EC, Германия

..

Нет в наличии

70.00 грн.

Пектин яблучний HSA 103, Andre Pectin
Китай

Опис:Пектин тип HSA103 - очищений високометоксілірованний пектин середньо-швидкої садки, отриманий ш..

Нет в наличии

70.00 грн.